Met je gedachten naar de juiste energie.

Rust en onrust kunnen niet in de zelfde ruimte zijn.
De individu komt in rust omdat ze de onrust loslaten.

Wij creëren het gevoel waar de hond op reageert.
Als we onze gemoedsrust delen met de hond komt het brein tot rust.

Van meditatie en mindfulness, de huidige mentale toestand die het met zich meebrengt, is aangetoond dat ze je slaap verbeteren, de reactie van je lichaam op stress verminderen, empathie vergroten en helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk, ontstekingen en zelfs psoriasis.
En het bewegen van uw lichaam, zoals wanneer u met uw hond wandelt of jogt, heeft tal van voordelen op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Vorig jaar bevestigde onderzoek dat het niet allemaal ‘in ons hoofd’ zit: de combinatie van mediteren en bewegen verminderde depressie en zorgde ervoor dat gezonde mensen zich gelukkiger voelden.
Het is dus alleen maar logisch om mediteren te combineren met iets waarvan we weten dat mensen gelukkiger worden: honden

Het is dus echt een win-win tussen mens en hond.
Je ervaart een dosis stressvermindering, verjonging en een betere band met je hond; en hij of zij zal er baat bij hebben door je kalme vibes op te pikken en waarschijnlijk beter uit de wandeling terug te komen (omdat je echt oplet in plaats van mentaal een boodschappenlijst samen te stellen!)
Klaar om meditatie eens te proberen?
Volg deze vier eenvoudige stappen de volgende keer dat u uw hond aanlijnt.

4 stappen om de stress van uw hond te verlichten:

1. Vraag uw hond vlak voordat u het huis verlaat om te gaan zitten, en haal drie keer diep, langzaam en diep adem met uw ogen dicht en breng uzelf in het huidige moment. Dit is een kalmerende oefening die vaak het begin van meditatie is.

2. Ga naar buiten en let de eerste paar blokken gewoon op uw stappen: Voel hoe uw voeten op de stoep lopen, hoe de hiel de stoep raakt en de voet naar voren rolt totdat uw tenen ook op de grond staan. Vestig uw aandacht echt op het proces van lopen om uw denken te vertragen (let echter niet op de poten van uw hond die de grond aanraken, dat zou afleidend zijn!)

3. Vestig nu uw aandacht op de riem in uw hand: is het een ruw touw, is het zwaar, trekt uw hond eraan of loopt hij dicht naast uw zij?
Het gaat er niet om deze dingen te beoordelen – het gaat erom dat je merkt wat “is” en de hond aan de lijn waarderen voor wie hij is.
Dit soort opmerkzaamheid helpt je echt om je hond en je tijd samen te waarderen, zelfs als het weer slecht is of als je hond blaft.

4. Bewaar deze opmerkzaamheid tijdens je wandeling.
Als je gedachten afdwalen – wat ze onvermijdelijk zullen doen – geef niet op; breng je aandacht gewoon terug naar het huidige moment
(een beetje zoals hoe je je hond terug moet roepen als hij te ver van je af is.)
Je zult versteld staan ​​hoe zen je jezelf voelt aan het einde van de wandeling – en als het kwispelen van de hond een indicatie is, dan wed ik dat uw hond er ook dol op zal zijn.