Waarom het belangrijk is om regels. grenzen, en beperkingen voor de hond vast te stellen.

In de eerste lessen vind je stappen om regels, grenzen en beperkingen over te brengen naar je hond. Waarom dat belangrijk is leg ik hieronder uit.
Vanwege hun aard als sociale roedeldieren, willen honden dat we hen vertellen wat ze moeten doen.

Hun doel is om de roedel te helpen overleven, en ze doen dit door de roedel leider te volgen.
Het is de taak van de roedel leiders om bescherming en richting te bieden.
Regels, grenzen en beperkingen vaststellen en handhaven is hoe roedel leiders richting geven aan de roedel.

Regels verwijzen naar wat een hond wel en niet mag doen: Blijf uit mijn bed maar slaap op jouw plaats; spring niet op tegen mensen; trek niet aan de lijn tijdens de wandeling.

Grenzen bepalen waar een hond wel en niet mag gaan: de babykamer is verboden terrein; ga niet de deur uit voordat ik het aangeef; je kunt alleen mijn persoonlijke ruimte betreden als ik je uitnodig.
Grenzen gaan over het claimen van territorium en ze leren je hond wat wel en niet van hem is.

Beperkingen bepalen de lengte of intensiteit van een activiteit: we stoppen met spelen als ik het aangeef; je bent te opgewonden, dus het is tijd om terug te keren naar een kalme staat met een time-out.

Regels, grenzen en beperkingen kunnen ervoor zorgen dat een hond zich niet misdraagt ​​omdat het haar iets anders te doen geeft. Als je hond bijvoorbeeld verlatingsangst heeft, maak dan een regel dat zij op haar plaats moet liggen als je jezelf klaar maakt om te vertrekken.

Dit zorgt ervoor dat ze niet opgewonden raakt omdat ze haar plaats associeert met kalmte.
Ze blijft in deze gemoedstoestand wanneer je vertrekt.
Als je hond een obsessieve bedelaar is, maak dan een grens rond de tafel, waardoor de hond niet kan naderen terwijl je aan het eten bent.

Omdat onze honden ons willen behagen, hun roedel leiders, wordt onze beloning de positieve versterking die ze nodig hebben.
We moeten gewoon duidelijk en consistent zijn met wat we willen.
Creëer regels, grenzen en beperkingen, het blijvend handhaven ervan biedt die duidelijkheid en consistentie voor de honden die ze nodig hebben.

Klik hier om naar de les zindelijkheid te gaan