communiceren met dieren

Communiceren met Baggie, een pup uit Roemenië

BEN JE GELUKKIG EN VIND JE DAT WE HET GOED VOOR JE DOEN?

Waren de vragen die Wendy aan haar hond Baggie stelde.
In een consult stel ik mijzelf, nadat ik verbinding heb gemaakt, altijd voor aan het dier en vraag of deze met mij wil communiceren. Baggie kwam daarbij al direct super enthousiast met een ‘Ja, natuurlijk’. Ik begin dan met het stellen van algemene vragen zoals welke voerbak heb je waarop Baggie door gaf een donkere blauwe kunstof voerbak. In het gesprek met Wendy vertelde zij dat het klopte en dat Baggie die gesloopt heeft. (Het lieve, enthousiaste en ondeugende van Baggie was het hele consult voelbaar?) Vervolgens heb ik aan Baggie gevraagd wat ze te eten krijgt en daarop gaf ze aan zacht voer en brokken, maar het zachte voer vind ze het lekkerste.
Bij de vraag wat ze het lekkerste extraatje naast het zachte voer en de brokken gaf Baggie een heel enthousiast koekies en liet daarbij haar zelf zien dat ze opgewonden ging zitten voor een koekje. Wendy vertelde dat Baggie inderdaad dol is op koekjes en al met opgeheven hoofd klaar zit voordat ze een koekje heeft gepakt.


Bij de vraag wat Baggie leuk vind om mee te spelen, gaf Baggie mij het beeld van een stuiterende (grote van tennis)bal en een licht kleurige pluche beer waar ze graag en alleen maar mee in haar mond loopt. Wendy zei hierop, ja, dat klopt, mijn zoontje heeft een lichtgele knuffelbeer die ze eigenlijk niet mag hebben, maar die ze soms stiekem pakt en er dan mee weg loopt.
Toen kwam er, zo bleek in de bespreking met Wendy, een bijzonder punt. Ik stelde aan Baggie de vraag welke personen er om hem heen waren. Daarbij gaf Baggie door man, vrouw, en toen kwam het…twijfel, 2 of 3 jongens en een meisje. Wendy gaf hierbij aan dat er 1 kindje (jongen) van hun is overleden en dat het met het overleden jongetje erbij inderdaad 3 jongens zijn. Dit is een bijzondere en mooie boodschap want dit geeft aan dat de ziel van het overleden kindje bij hun is.
Bij de dieren die Baggie aangaf benoemde ze een donkerbruin paard met zwarte manen, een zwarte poes met een wit vlekje op de borst en gele ogen, een witte poes met een zwart/grijze vlek aan de zijkant. Wendy vertelde hierop dat ze 2 donkerbruine paarden heeft waarvan er 1 altijd naar Baggie gaat en dat ze een witte poes met een grijze vlek aan de zijkant hebben.


Toen ik Baggie vroeg me iets over de omgeving van de kamer te vertellen gaf ze mij een donkergekleurde houten eettafel met 6 stoelen door, deze was erg belangrijk voor haar want daar wees ze een paar keer op. In het gesprek met Wendy blijkt dat Baggie erg graag bij de eethoek zit als de kindjes aan de tafel zitten want dan is er altijd wel een van de kindjes die iets aan Baggie geeft?
En wat vind je van water Baggie? Daarbij liet ze zien dat ze er langs loopt, maar niet in gaat want dat vind ze (nog) een beetje eng. Toch wil ze dit wel graag, is ze er nieuwsgierig naar en zou ze er graag begeleiding/ondersteuning in willen (samen zwemmen). Met het bespreken hiervan zei Wendy dat het inderdaad klopt dat Baggie het water niet in gaat, even haar koppie in het water houdt maar dan niet verder het water in gaat.


Baggie vind je het leuk om in de auto mee te gaan? Daarbij laat Baggie een donkere terreinachtige auto zien waar ze achterin de kofferbak zit en heerlijk rustig om haar heen zit te kijken. In het gesprek met Wendy vertelde ze dat Baggie altijd voorin de auto voor de stoel zit, dat Baggie thuis wel graag voor het raam naar buiten kijkt. Wendy gaat Baggie achter in de kofferbak meenemen omdat het mogelijk kan zijn dat Baggie dit graag wil zodat ze tijdens het autorijden door het raam om haar heen kan kijken. Het was een super leuk consult, het enthousiasme van Baggie was het gehele consult te voelen…een super lief, leuk, blij en enthousiast hondje!
Een hondje dat uit Roemenië is gekomen, helemaal happy met haar leven is dat ze anders niet gehad zou hebben!
Het is zo mooi om dit als eigenaar in een consult, in dit geval Baggie, bevestigd te krijgen.

© [current_year] | [site_title] | Privacy Policy