Het verschil dat je kan maken voor een hond in het buitenland!

Angel komt uit Roemenië en is op dit moment bij mij in opvang. Ze liep in Roemenië langs een weg met haar 7 pups van een paar weekjes oud. Ze is daar weggehaald en door een Nederlandse vrouw, waar ik vaker een hond voor heb opgevangen, in Roemenië opgevangen. De sporen van het leven op straat, het krijgen en voeden van de pups hadden haar sporen nagelaten.

Ze vertelde mij dat ze erg met Angel te doen had omdat ze op dat moment een huidprobleem (olifantenhuid) had en daardoor niet makkelijk een gouden mandje zou kunnen vinden. Ze smeerde de huid wel in, maar door de jeuk krapte Angel deze steeds kapot. De dierenarts in Roemenië wilde Angel prednison geven voor de jeuk. Ik ben daar, zacht gezegd, geen voorstander van, wetende dat dit ook geheel op natuurlijke wijze te genezen is en heb met de vrouw in Roemenië afgesproken dat ik Angel in opvang zou nemen en haar huid zou gaan behandelen, zodat ze, als deze geheel hersteld is, dat ze haar gouden mandje kan gaan vinden.

Op de eerste 2 foto’s zie je Angel op de dag dat ze vanuit Roemenië bij mij in opvang is gekomen. De olifantenhuid met kapot de plekken die ze kapot gekrabd had en de doffe korte vacht die ze had. Ook was ze erg down in haar gedrag, alsof ze wilde zeggen ‘voor mij hoeft het niet meer’.

Angel's 1ste dag in Nederland

Op de 2 volgende foto’s is Angel een paar weekjes bij mij. Ben haar huid, geheel op natuurlijke wijze gaan behandelen en ook heeft ze de eerste 2 weken Bach druppels gekregen om haar verleden op zielniveau een plekje te geven. Haar huid begint al te herstellen, de jeuk wordt minder, haar vacht begint te glanzen en ook is ze al opgewekter in haar gedrag. De eerste dagen was ze van de honden de laatste die haar etensbak leeg had en inmiddels is ze nu altijd de eerste die haar bak leeg heeft 🙂

Angel paar weekjes in Nederland

Op het filmpje is Angel te zien hoe ze nu, na 2 maandjes eruit ziet. De jeuk is helemaal weg, de plekken die ze kapot had gekrabd geheeld. Haar staart was kortharig toen ze kwam en nu draagt ze een “sieraad”net zoals de gehele vacht langer en mooi vol met glans is geworden. Ze geniet enorm van de wandelingen. Ze is van ver gekomen (letterlijk en figuurlijk), we zijn er nog niet, nog heel even, maar dan is ze er helemaal klaar voor om naar haar gouden mandje te gaan!

Zoals Angel er na 2 maandjes uit ziet en kijk haar genieten!

12 reacties op “Het grote verschil dat je kan maken voor een hond uit het buitenland!”

 1. Het resultaat is geweldig! Heel mooi geworden. 4 witte voetjes en de punt van de staart is wit. Waar zijn de jonkies van haar dan gebleven? Ik heb een hond uit portugal. Slaapt bij mij. Ik kan haar aaien en knuffelen. Maar beneden is het een hele andere hond. Durft niets lekkers aan te pakken. Staat op uit de mand als ik voorbij loop.

  1. Coaching Dog People

   Dank je wel Irma.
   Een paar van haar pups zijn nog bij de rescuer in Roemenië. 1 pup heeft een gouden mandje gevonden.

  2. Samara de Ruyter

   Ongelofelijk ! Wat heb je dit goed gedaan! Ze is een heel andere hond qua uiterlijk alleen al!
   Ik ben ook een voorstander van natuurlijke middelen hoor. Moedertje natuur is zo sterk!

 2. Prachtig werk verricht en Angel is superblij!
  Komende vrijdag ga ik Angel ontmoeten om te kijken of haar gouden mandje bij mij en mijn andere hond Beau en poes Mimi staat! Super!!!!!

  1. Coaching Dog People

   Hai Karin, dank je wel😊 niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk is Angel een andere hond geworden..ze geniet nu weer en dat is zo fijn om te zien (en voor haar te hebben kunnen doen).
   Kan me bijna niet voorstellen dat je niet verliefd zou worden op Angel😄 tot vrijdag!🐾

   1. Hi wat mooi om te zien. Ik heb ook een roemeen in huis. Gaat best goed, gelukkig. Heeft al grote stappen gemaakt. Alleen heeft ook veel jeuk. Waar heb jij de huid mee ingesmeerd?

    1. Coaching Dog People

     Dank je wel Mirjam. Allereerst is het belangrijk om van binnenuit te werken want daar komen de meeste huidproblemen vandaan. Goede voeding, zonder kleur, geur, smaakstoffen en andere conserveringsmiddelen is daarin heel belangrijk. Dit geldt ook voor eventuele snacks die de hond krijgt. Ik heb de zwarte hond daarbij aloë vera en kruiden gegeven, uitwendig (ook) behandeld met pure aloe vera en propolis.

 3. Ik heb een hond uit Polen die 10 jaar aan de ketting heeft gelegen en 2 jaar in het asiel. Hij stond op de dodingslijst. Het probleem is dat hij aangelijnd soms uitvalt naar andere honden en erg strekt. Het is met heel veel liefde en aandacht al veel minder maar het komt nog steeds voor. Ik zou graag met Bach druppels ook het verleden willen helen. Waar kan ik dan met mijn hond terecht. Ik ben op zoek naar een goede therapeut.

   1. Ik heb uit Spanje, nu 6 weken, een Catalaanse herder van 2 jaar en hij moet alles nog leren! De stapjes vooruit zorgen voor het succesgevoel voor mij en ik heb veel gehad aan de 6 video’s van jou!
    Ben heel benieuwd naar het effect van Bach druppels want Jazz blaft iedereen uit de flat aan. Ik denk dat de online coaching me ook helpen kan. Groetje, Jolanda uit Soest

 4. Ik ben je net aan het volgen. Sinds een week ook een pup van 4 maand uit Roemenië in huis. Heerlijk. Het gaat heel goed. En ze mag alles op haar tijd ontdekken met wel een beetje sturing natuurlijk.

  Mooi om te zien wat je bereikt xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *