diertolk shitzu

Hij voelde zich eenzaam

Het vrouwtje van een shi-tzu nam contact met mij op omdat ze zich zorgen maakte over haar hondje die een gedragsverandering liet zien.

De shi-tzu leeft met nog 2 andere hondjes samen, een cavelier king charles spaniel en een kruising pincher. De shi-tzu was het eerste hondje dat de vrouw kreeg. De Cavelier is er later bij gekomen en de pincher is een aantal jaren later bij het vrouwtje gekomen. De Cavelier ontfermde zich vanaf het begin als een soort ‘vader’ over de pincher. Toen de pincher ongeveer anderhalf jaar was ging de shi-tzu ineens rijgedrag vertonen waarop het vrouwtje contact met mij op nam want zo kende zij haar shi-tzu niet. Deze was op dat moment 9 jaar. Ik ging in gesprek met de shi-tzu die me vertelde dat hij het gevoel had dat hij er niet bij hoorde. Dat hij als eerste bij het vrouwtje was en eerst altijd met de Cavelier speelde, maar dat de Cavelier nu alleen nog maar met de pincher speelde. Hij ‘rijde’ op de pincher om aandacht te vragen want hij wilde erbij horen en ook met hun spelen. 

Nadat ik het vrouwtje had besproken wat de shi-tzu mij heeft verteld heeft het vrouwtje de hondjes om en om bij elkaar gelaten zodat ze eerst om beurten met elkaar konden spelen en later met zijn 3-en. De shi-tzu heeft geen rijgedrag meer vertoont en het vrouwtje kon duidelijk merken dat de shi-tzu weer helemaal vrolijker was geworden. 
Ze stuurde me later nog een foto waar de 3 hondjes weer heerlijk bij elkaar liggen.

Dat is het mooie van het in gesprek gaan met een dier want wie bedenkt dat als een hondje rijgedrag vertoond dat hij zich eenzaam voelt

diertolk shi-tzu