hond spiegel

Hoe uw hond u spiegelt

hond spiegel

Mensen die van honden houden, weten dat er iets unieks is aan de verbinding die we met hen kunnen hebben. Liefde voor een hond is vaak dieper en intenser dan alles wat je voor een persoon hebt gevoeld. Daarom is het zo moeilijk voor ons wanneer ons dier sterft. Er is een leegte die door niets gevuld kan worden. Voor sommige mensen heeft de relatie tussen een persoon en een hond geen betekenis, maar voor veel mensen kan hun hond hun beste vriend zijn. Wat achter deze intense verbinding tussen mensen en honden schuil gaat, is dat honden van ons houden op een manier die sommige mensen niet eens kunnen voorstellen. Ze houden van ons, hoe we er ook uitzien, het maakt hun niet uit.

Het kan ze niet schelen als we depressief of knorrig zijn. Honden beoordelen ons niet volgens de normen van de moderne menselijke samenleving – ze kijken in ons hart en zien of er een puur licht is waar ze zich mee kunnen verbinden. Zodra een dier ons hart raakt, zal hij of zij deze verbinding, zolang het niet ernstig wordt mishandeld, niet meer loslaten of stoppen. Honden blijven ons openhartig trouw, wat er ook gebeurt. Dit is een verbazingwekkend feit. Je zult, als je er voor openstaat, ware en blijvende liefde vinden in bijna elk gezelschapsdier dat je toelaat in je leven. Het is duidelijk dat er regelmatig honden zijn die zijn misbruikt en dat het niet zo gemakkelijk is om dichtbij te komen, maar als je eenmaal vertrouwen hebt gewonnen, kunnen ook deze honden de weg vinden om te genezen, hun harten te openen en onvoorwaardelijk van je te houden. Het is buitengewoon, echt waar, en er gaat niets boven de emotionele hindernisbaan van menselijke relaties.

Het empathische vermogen van honden is de reden voor deze onvoorwaardelijke liefde en vanwege deze empathie, kwetsen honden ons nooit zoals mensen dat doen. Honden kunnen aanvallen om zichzelf te verdedigen, maar ze proberen niet opzettelijk ons ​​hart te kwetsen, ons af te wijzen of ons slecht te laten voelen zoals mensen. Een ernstig mishandelde hond zal afsluiten, maar geen enkele hond zal ooit proberen ons onbemind te laten voelen. Honden zijn niet in staat hun hart te sluiten. Ze moeten verbonden blijven met alles in de omgeving om volledig verbonden te blijven met alles wat er in de wereld gebeurt. Ik geloof dat dit eigenlijk ook de normale toestand voor mensen is; menselijke culturen, onaangetast door de moderne tijd, hebben dezelfde kenmerken.

 

hond highfive

De moderne cultuur heeft de menselijke neiging tot emotionele openheid veranderd. We hebben een moderne cultuur te danken aan het feit dat we ons kunnen scheiden. Als kinderen beginnen we net als honden, met een volledig open en aanvaardend hart, en dan verandert dat door de omringende cultuur. We vergeten echter niet hoe het voelde om een ​​open hart te hebben, en wanneer we honden tegenkomen, voelen we ons er toe aangetrokken en omarmen het. Omdat honden ons niet kunnen buiten sluiten, en ook hebben ze niet het vermogen, laat staan ​​de neiging, om ons te negeren zoals een mens zou doen, waardoor ze met ons in harmonie komen. Door dit te doen, worden ze onze spiegel. Daarom zijn honden zo nuttig in therapiewerk. Ik heb gesproken met en gelezen over mensen die honden in een therapeutische setting gebruiken. Hun cliënten krijgen meer vertrouwen en staan meer open ​​voor een hond dan voor een persoon. Het is heel interessant om te weten hoeveel therapeuten hun honden laten deelnemen aan hun sessies en om te bestuderen welke bijdragen die honden leveren.

Honden reageren op onze ware intenties, niet op onze verklaarde intenties, of zelfs op wat we denken dat onze intenties zijn. Het is wat ik mensen vertel – je hebt geen geheimen voor je honden. De tweede factor die honden zulke goede spiegels maakt, is hun nabijheid tot ons. In de meeste gevallen kunnen onze honden niet bij ons vandaan. Ze leven 24/7 bij ons, omringd door onze gedachten en gevoelens, en beïnvloed door onze acties en levensstijlen. Stel je eens voor dat je van plaats verandert met je hond en door hun ogen ziet hoe het dagelijks leven is. Wat honden doen als ze om ons heen zijn en zo intens worden blootgesteld aan onze manieren is ons op nemen en terug spiegelen van wat er met ons aan de hand is.

Ze worden een kijkglas voor ons om onszelf te zien. Wat we ook voelen, ze voelen het. Wat we denken, nemen ze intuïtief op en zullen daarop reageren. Er zijn geen barrières tussen ons en onze honden. Ze zijn als sponzen. Ze zullen reflecteren en spiegelen wat er in ons omgaat, wat betekent dat als ze vervelend of tegendraads zijn, dit misschien komt doordat er iets in ons aan de hand is. Dat is de essentie van spiegelen. Ze modelleren ons gedrag, onze problemen, gedachten en overtuigingen omdat ze te allen tijde met ons verbonden zijn vanuit het diepst mogelijke niveau van hun hart.

hond hart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *