De ophoudende hond

Sommige honden doen er lang over om hun behoeften te doen als ze eenmaal buiten zijn. Meestal is het een teken dat ze van het buitenleven houden en bang zijn dat de “excursie” voorbij zal zijn zodra ze hun behoeften hebben gedaan. Je kunt het probleem oplossen door de volgorde om te draaien en te wachten tot dat ze naar de uitlaatplaats is gegaan om daarna met een wandeling te beginnen.
Je hond zal leren dat sneller de behoeften doen haar tijd buiten niet verkort (wat ze associeert met pijn), maar dat ze sneller bij het leuke gedeelte kan komen (een associatie met plezier creëren).

4. Gun uw hond een half uur vrije tijd.

Als je eenmaal weer in huis bent, geef je hond dan dertig minuten om vrij te spelen.
Als je zeker weet dat ze een half uur kan volhouden zonder te plassen, kun je beginnen met het verlengen van deze vrije tijd, eerst tot vijfenveertig minuten, dan tot een uur, enz.
Als de vrije tijd voorbij is, heb je een aantal opties – je kunt haar weer uit gaan laten, aan de lijn doen en vast maken aan je riem of de stoel waar je op zit, of haar weer in de bench zetten. Sommige honden protesteren een kwartier of een half uur als je ze voor het eerst in de bench doet, maar als je ze consequent kunt negeren, zullen ze de routine snel leren.
Als je deze routine volgt en je hond plast nog steeds in de bench, dan is de kans groot dat je waarschijnlijk buiten niet genoeg tijd besteedt aan het focussen op de taak die daar gedaan moet worden.
Maar er is altijd de mogelijkheid van een blaasontsteking, dus neem uw hond mee naar haar dierenarts.

Waarom “brave jongen”, braaf meisje en “brave hond “niet goed genoeg zijn.

Bekijk de dingen vanuit het standpunt van je hond: ze zit en jij zegt: “Braaf meisje!”
Je roept haar en ze komt naar je toe en je zegt: “Braaf meisje!” Ze gaat plassen en jij zegt: “Braaf meisje!”
Hoe gaat je hond leren welk gedrag je prijst als alles “braaf meisje” is en je haar niet helpt te onderscheiden welk gedrag wat is?
Hoe specifieker je bent met uw complimenten, hoe duidelijker je coaching en hoe sneller je hond jouw taal leert spreken. Door elk gedrag een naam te geven, weet je hond wat ze de volgende keer dat wat je vraagt, moet herhalen.

Als je hond “Plasje doen”, zeg dan “braaf, plasje doen!” of gewoon “plasje doen”, met een zingende stem. Als ze komt als je roept, zeg dan: “Braaf, kom!”

En als ze ergens van weg gaat, zeg dan: “Braaf, laat maar!” Zeg “drink” als ze drinkt en “ben een geit” 🙂 als ze gras eet.
Wees creatief en heb er plezier mee! Als je hond Nederlands begint te leren, zullen haar reacties je helpen te weten wat ze wil doen. Je hebt waarschijnlijk vrienden die dingen rond hun honden moeten spellen, die snel de betekenis leren van woorden als ‘wandelen’, ‘koekje’ en ‘bal’, Als je de tijd neemt om met je hond te praten en goed op haar reacties te letten, zullen mensen versteld staan ​​van hoe slim je hond is

Als uw hond de nacht in de bench doorbrengt – een goed idee totdat ze heeft geleerd hoe ze de plas moet ophouden – zorg er dan voor dat u haar drie uur voor het slapengaan geen eten of drinken geeft. Als uw hond echter constant het witte kussen of de handdoek vuil maakt, verwijder deze dan en laat uw hond slapen op de kale vloer.
Als ze een “ongeluk” krijgt terwijl ze in de bench zit en deze keer wordt het niet door de handdoek geabsorbeerd, zal ze beseffen: “Bah, ik kan het vanaf nu maar beter ophouden!”

Er zijn niet meer dan drie van deze ervaringen nodig om de hond te leren buiten te plassen.
Maar geef uw hond de grootst mogelijke kans op slagen door ervoor te zorgen dat ze “leeg” is voordat u haar in de bench voor de nacht doet.
Het komt wel goed met haar – zelfs een puppy van zeven weken oud kan naar verwachting zes uur slapen.

Gebruik een bench als je ze niet kunt bekijken, maar anders moet je haar aan een riem van 2 meter lang aan je vastbinden en haar er regelmatig uitlaten.