Je intuïtieve vaardigheden opbouwen

Hier zijn drie oefeningen die u kunt gebruiken om uw intuïtieve vaardigheden te ontwikkelen. Zoek voordat je met de oefeningen begint een notitieboek dat je voor al deze oefeningen in deze cursus kunt gebruiken. Het moet van een redelijke omvang zijn en sterk genoeg om mee te nemen op wandelingen en op alle excursies die u kunt maken om dieren te bezoeken en te spreken. Gebruik dit notitieboek om uw resultaten voor de oefeningen aan het einde van elk hoofdstuk vast te leggen.
Zorg ervoor dat u een vinkje of een andere notatie plaatst naast al uw juiste gegevens. Op die manier kunt u terugkijken op uw successen en een snelle manier hebben om uw nauwkeurigheid te beoordelen. Je hebt dit soort feedback nodig om je vooruitgang te ontwikkelen.

Oefening 1: Wie belt er?

Probeer te raden wie er aan de telefoon is voordat je hem opneemt. Schrijf op wat je raadt en houd een register bij. Je zou behoorlijk nauwkeurig moeten worden binnen ongeveer twee weken nadat je dit hebt geprobeerd. Op dat moment kunt u proberen de telefoon te beantwoorden door de naam van de persoon te zeggen.

telefoon

Oefening 2: Maak je beste gok.

Begin met het opbouwen van je intuïtie door bewust de uitkomst van een onbekende situatie te raden die je in je dagelijks leven tegenkomt.
Noteer uw intuïtieve gok over elke onbesliste situatie die zich voordoet: sportwedstrijden, het succes van een inzet of hoe slecht het verkeer zal zijn.

Oefening 3: Neem uw notebook de hele dag door mee en noteer willekeurige ingevingen, gedachten over de toekomst, gedachten over waarom er iets gebeurt, of enige andere intuïtieve informatie.
Je kunt jezelf deze vraag stellen over elke raadselachtige of verwarrende situatie: wat heeft mijn intuïtie – mijn onderbuikgevoel – hierover te zeggen?
Noteer vervolgens uw antwoorden.
Lees na een week uw aantekeningen terug om te zien hoe nauwkeurig uw intuïtieve ingevingen waren.

 

Klik hieronder om naar de volgende les te gaan:
Welke waarnemingen kan je verwachten?