Veel voorkomende misvattingen over “de wandeling”

Als ik mijn hond voldoende laat bewegen, zullen zijn gedragsproblemen verdwijnen

Het verbranden van energie in het lichaam van de hond is op zichzelf niet voldoende om een ​​hond te kalmeren. Het vereist veel meer energie en focus om rustig aan je zijde te lopen dan je overal naar toe te trekken, te snuffelen en te plassen. Laat de hond tijdens de wandeling denken en opletten en hij zal kalm en moe zijn als je thuiskomt.

Mijn hond moet kunnen snuffelen en rondlopen, en ik voel me slecht als ik hem niet laat rondlopen, snuffelen en markeren wanneer ik met hem wandel.

Het is waar dat snuffelen en rondlopend belonend kan zijn voor de hond, maar het zou precies dat moeten zijn – een beloning voor kalm gedrag.
Als je de hond wilt laten rondsnuffelen, stop dan met lopen en laat ze snuffelen.

Sta stil of ga zitten zolang u wilt, maar wanneer u weer begint te lopen, moet de hond aan uw zijde aan een ontspannen lijn lopen en opletten. Een hond kan slechts één ding tegelijk doen. Hij kan niet een geur volgen en tegelijkertijd op je letten, dus zorg ervoor dat de activiteiten gescheiden zijn.
Tijdens de wandeling mag een hond NIET op dingen markeren. Wanneer een hond in het territorium mag markeren, kunnen ze reactiever worden ten opzichte van andere dieren die ze tegenkomen, omdat nu alle andere honden op hun territorium zijn. Kies een locatie om de hond te laten urineren, maar laat de hond niet zijn poot optillen tegen alles wat ze passeren.

Ik heb een tuin / ik ga elke dag naar een hondenpark / ik heb twee honden en ze rennen de hele dag samen om energie kwijt te raken, dus ik hoef ze niet uit te laten.

Ruimte hebben en rondrennen met andere honden is geen vervanging voor een gestructureerde wandeling en sociale oefening elke dag. Vrij spel creëert opwinding en hyperactief gedrag, terwijl een wandeling een rustige, aangename houding moet creëren. Het is goed voor de hond om vrij te rennen en te spelen als het gereguleerd is, het is absoluut geen vervanging voor een goede wandeling

Ik woon in een koude / warme / vochtige / droge / zonnige / donkere omgeving en elke dag wandelen is niet praktisch.

Het is belangrijk dat je hond elke dag wordt uitgelaten, maar het is niet echt belangrijk waar je hem uit laat. Het aan/ om doen van de riem en rondlopen in het huis, de achtertuin of oprijlaan voldoet nog steeds aan de basisbehoeften voor de hond om door een rustige wandeling te worden geleid. Natuurlijk is het beter om zoveel mogelijk het huis uit te gaan met je hond, maar elke wandeling is veel beter dan geen wandeling als het gaat om het kalmeren van een hond.

– Mijn hond trekt en valt uit naar mensen / andere honden en ik kan hem niet uit dat gedrag krijgen.

Hier geldt hetzelfde principe als hierboven. Een wandeling door het huis en de achtertuin brengt ook hierin voldoende, en het geeft je de tijd om te wandelen zonder triggers om je heen.

Het doel is om op te bouwen naar succes, dus het is het beste om te oefenen met reactieve honden in gecontroleerde omgevingen voordat je hun problemen in iedere situatie gaat aanpakken.