WAAROM FLIP EEN AANTAL KEER HAD GEBETEN…
 
Flip woont in Nieuw Bergen bij een gezin.
Flip had een aantal keer ‘vanuit het niets’ gebeten en het gezin vroeg zich af waarom dat Flip dit had gedaan en vroegen een consult aan
Ze hadden mij een aantal vragen doorgestuurd die ze graag aan Flip wilde stellen met een foto van Flip waarna ik hiermee als diertolk vanuit Huissen (bij Arnhem) met Flip in communicatie ben gegaan.
 
Hieronder wat er door Flip aan mij is gecommuniceerd in dit consult:
 
Als ik contact leg met Flip dan krijg ik direct een onrustig gevoel, een gevoel van onzekerheid (met daarbij een ‘steek’ in mijn linkeroog). Hij weet niet wie ik ben en geeft aan dat hij weet dat er gesproken is over dat hij misschien weg moet wat hem onzeker maakt.
Flip lag op zijn zij. Ik ben naast hem gaan liggen om hem gerust te stellen, vertelt waarom ik met hem wilde praten en gevraagd of hij met mij wilde praten, dat wilde hij wel.
Zoals ik net al aangaf voelde ik bij het eerste contact, naast de onrust, een steek in mijn linkeroog, dit ‘zeurde’ een tijdje door in de oogkas en werd toen weer wat minder. Later in het gesprek voelde ik ditzelfde ook in mijn rechteroog, maar minder dan bij mijn linkeroog.
 
Ik begon met de vraag of Flip het naar de zin heeft bij jullie:
Flip zegt: ‘ben al op zoveel plaatsen geweest, ik heb het hier goed en naar mijn zin, maar ik vind het soms wel een beetje druk met name als de kinderen er zijn.
 
Op dat moment voelde ik ook iets bij mijn hart(streek) en vraag Flip wat dat gevoel is.
Flip zegt: ‘dat is oud’ (iets uit het verleden), ik voel dat nog wel, maar doet geen pijn (het voelde voor mij ook niet pijnlijk).
 
Ik vraag hem wat hij fijn vind dan rolt hij zichzelf iets verder naar de rug en geeft aan het fijn te vinden op de borst tussen de voorpoten gekriebeld te worden, daar wordt hij rustig van. Vervolgens geeft hij aan dat hij ook erg geniet van wandelen in natuur (bos), het opsnuiven van de lucht van o.a. de bomen vindt hij heerlijk. (Hij laat daarbij een beeld van zichzelf zien waar hij met zijn neus in de lucht staat en de lucht op snuift)
 
Ik vraag hem wat hij niet fijn vind waarop hij aangeeft dat hij het niet fijn vind als ze om hem heen gaan hangen. Dan voelt hij zich bedrukt/ beklemd, dat is te dichtbij voor hem. Hij gaat daarbij terug naar zijn ogen en geeft aan dat hij soms niet alles goed ziet, dat het dan wazig is. Dit is niet continu, maar momenten.
 
Ik vraag hem of er iets is dat hij anders wil zien:
Flip zegt dat hij het goed heeft, dat het eerder in zijn leven slechter is geweest, maar dat hij het fijn zou vinden als het af en toe iets rustiger is..dat hij wat rust krijgt.
 
Ik had al wel de bovenstaande dingen gevoeld, maar heb alsnog de vraag gesteld of hij ergens pijn heeft.
Flip zegt dat hij zijn hart(streek) voelt, maar is niet pijnlijk. Af en toe voelt hij steken/ prikkelen in de ogen (ik voel dit op dit moment ook weer tijdens het gesprek), dan is zijn zicht ook minder (beetje wazig).
 
Wil je iets over je verleden vertellen Flip?
Hij laat aan drie zijden een hoog roestig hekwerk (soort kennel) met aan weerszijden blaffende honden, hij vind dit niet fijn- al die drukte.
Ook laat hij een oudere vrouw zien met grijs/ wit grijs los opgestoken haar waarbij hij zegt: ‘zij was wel lief voor mij’.
Als ik hem vraag of hij nog op meer plekken is geweest dan zegt hij: ‘Ben op zoveel plekken geweest. Waar ik nu ben heb ik het goed (daarbij voel ik wederom zijn onzekere gevoel van weg moeten). Hij wil nu graag op een plaats blijven. Hij zegt: Ik ben al ouder en wil niet steeds naar een andere plek.
 
Ik zeg: Volgens je paspoort zou je negen jaar zijn. Daarop komen cijfer 7 en 9 afwisselend om en om naar voren. Flip zegt; Ja, dat denken ze vanwege mijn ogen, ik ben 7, geboren in de herfst.
 
Maartje en Willem zijn dol op jouw, wat vind je van hun?
Flip laat mij weten dat hij weet dat Willem gepest wordt, hij wil er graag voor hem zijn. Alleen schrikt Flip soms (vanwege zijn ogen en zicht) van plotselinge beweging en reageert van schrik.
Als ik hem vraag naar Maartje, vind hij haar het meest ‘druk’ in de zin van dat zij het liefste zou willen knuffelen, om hem heen hangen, maar dat vind hij druk/ beklemmend..niet fijn…te dicht bij (in combinatie met de ogen en het wazige zicht dat hij heeft).
 
Ik vraag hem of hij iets van zijn omgeving wil laten zien waar hij leeft.
Hij laat mij de woonkamer zien. Deze is niet heel licht (later geeft hij aan dat hij soms wat minder licht ziet)
Ik zie een eettafel met 4 eettafelstoelen, richting de voorzijde staat er 1 grote stoel/ bank met de achterzijde richting de eettafel. Met de rug staand naar de eettafel staat er aan de rechtermuur een bank. Aan de voorzijde zit een raam. Aan de achterzijde is ook een groot raam (schuifpui/deur richting de tuin?). Met het gezicht naar de eettafel, is rechts de keuken, als je in de keuken links de hoek om gaat dan zit daar nog iets aan vast (berging/ garage) waar je links door een deur naar buiten de tuin in kan. In de tuin zit een licht houten poort.
De vloer is licht van kleur, de meubels in de kamer zijn donkerder van kleur.
Flip geeft aan 2 plekken in huis te hebben. Een plek waar een kussen ligt, dit is niet in de woonkamer en 1 waar hij zonder kussen graag ligt. In de hoed bij de bank en stoel, tussen de bank en salontafel.
Hij laat een licht (blauw/grijs?) dekentje zien waar hij graag op ligt en een licht (beige/geel) kleurig beertje die hij graag bij zich wil hebben liggen, die betekent veel voor hem.
Hij geeft aan dat hij vrijwel altijd via de poort in de tuin naar buiten gaat, meestal niet via de voordeur, daar komt hij niet zo vaak.
 
Ik vraag hem wat hij lekker vind. Hij laat me een wit porseleinen kom/bakje zien welke rond afloopt richting de vloer (deze wordt op de grond gezet). Hij likt hier een zachte vloeistof (vla/ yoghurt..smaakt wat zoetjes?) uit.
 
Als ik zeg dat jullie van hem houden en hem niet kwijt willen dan stelt hem dat gerust en zegt: ‘ik weet dat ze van me houden en ik vind het ook fijn hier, maar vind het soms wel een beetje druk.
Als ik hem vraag wat hij daarin zou willen is dat ze hem rustig laten liggen als hij op zijn kussen ligt. Dat hij aan zal geven dat hij rust wil en dan naar zijn kussen gaat. Dat als ze hem roepen en hij heeft daar zin in dat hij dan wel komt, maar als hij niet komt hij rust wil hebben en hij dan ook niet wil dat ze naar hem toe komen. Met ze bedoelt hij mensen in het algemeen. Ook vraagt hij of ze geen plotselinge, snelle bewegingen in zijn buurt willen maken omdat hij daar, vanwege zijn ogen, soms van schrikt.
Als ik hem vraag of hij wil dat ze naar de ogen laten kijken zegt Flip dat het niet continu is, dat er niets aan gedaan kan worden, komt door de leeftijd.
Ik heb hem gezegd dat ik dit aan jullie door ga geven waarop hij blij reageert. Hij is blij dat hij dit heeft kunnen vertellen, dat hij het goed wil doen en voelt zich nu ook gerust.
In mijn enthousiasme vraag ik ‘knuffel’?  waarop hij vervolgens weer half op zijn rug rolt en zo aangeeft dat hij op zijn borst gekriebeld wil worden 🙂
Ik kriebel hem op zijn borst en dank hem voor het gesprek en sluit de communicatie en consult af.
 
Flip kwam voor mij in het gesprek over als een innerlijk rustig en wijs (ervaren), gevoelig hondje.
 
Na het versturen van dit consult naar de eigenaren heb ik telefonisch met ze gesproken over deze communicatie waarin ze aangaven dat de tranen over de wangen zijn gerold bij het lezen van de communicatie met Flip, dat alles uit deze communicatie klopt en dat de keren dat Flip heeft gebeten er ook snel langs hem heen is gegaan.
Ze ook op die momenten hadden gezien dat Flip schrok.
Ook dat ze wel gezien hadden dat Flip iets (als staar) op zijn ogen heeft.
Het is voor hen nu duidelijk waar het door komt dat Flip een aantal keren gebeten heeft.
Ze hebben hem direct na het lezen van het verslag gezegd dat hij nooit meer weg hoeft en voor altijd mag blijven.
 
Ik wens Flip en zijn gezinnetje nog heel veel mooie jaren samen❤🐾

 

Heb jij ook een (dringende) vraag aan je huisdier?

Zie meer informatie over communiceren met een dier en de mogelijkheid om een consult aan te vragen:

Meer informatie en mogelijkheid tot aanvraag van een consult