Welke waarnemingen kan je tijdens het communiceren verwachten?

 

Informatie kan intuïtief worden ontvangen in een van de vijf mogelijkheden: horen, voelen, zien/weten, ruiken of proeven.
Geen van hen is beter dan de andere, niet zijn ze wederzijds exclusief.
Toen ik intuïtieve communicatie begon te ontvangen, ontving ik informatie voornamelijk als woorden en gevoelens.
De meeste mensen beginnen beter te worden in het ontvangen van een of twee van de modi dan de andere, maar welke waarneming het sterkst zijn, verschilt van persoon tot persoon.

Gehoor

Sommige mensen kunnen intuïtief woorden en zinnen horen, en anderen vinden het de moeilijkste waarneming. Iedereen is anders.
Horen kan een moeilijke waarneming zijn om te beheersen, omdat de woorden die u hoort meestal als uw eigen stem klinkt.
Als je een dier intuïtief hoort, krijg je mogelijk enkele woorden of hele zinnen.

Gevoel

Deze manier van intuïtief ontvangen is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier voor de meeste mensen, vooral als ze beginnen.
Wanneer informatie intuïtief als een gevoel binnenkomt, krijg je een gevoel van iets of een gevoel over iets.
U kunt bijvoorbeeld een hond vragen waarvan u niet weet of ze van kinderen houdt.
Als reactie hierop krijg je misschien een vaag negatief gevoel, of kun je het koud hebben of ervaar je een flits van woede.
Elk van die gevoelens zou je vertellen dat de hond waarschijnlijk niet van kinderen houdt. Je kunt ook fysieke gevoelens ontvangen in deze waarneming.
Laten we zeggen dat je een paard vraagt of ze spierstijfheid heeft en dan voel je onmiddellijk de pijn in je lage rug.
Als je het onderzoekt, merk je misschien dat het paard wat pijn heeft in dezelfde regio van haar lichaam.
Als je de neiging hebt om de fysieke symptomen van anderen op te nemen omdat je zeer empathisch bent, zijn er technieken die je kunt gebruiken om deze energie uit je lichaam te verwijderen.
Je kunt jezelf trainen om anderen geen energie aan te nemen en je zult nog steeds effectief zijn in het gebruiken van intuïtie om een ziek of gewond dier te helpen.

Het zien / weten

Zien en weten zijn beide aspecten van dezelfde waarnemingen: beide houden helderziendheid in of “helder zien”. Wanneer u het ziende aspect van de waarneming ontvangt, is het misschien gemakkelijker om met uw ogen dicht te werken. De afbeeldingen die u intuïtief ontvangt, kunnen lijken op afzonderlijke foto’s of op scènes uit een film. Meestal brengen ze veel informatie over in enkele eenvoudige afbeeldingen.
Wanneer intuïtieve informatie binnenkomt via weten, weet u het gewoon. Je weet niet waarom of waar het vandaan komt, het komt gewoon in je hoofd op.

Ruiken en proeven

Uiteraard zijn dit twee verschillende waarnemingen, maar ik combineer ze in één categorie omdat ze op elkaar lijken en omdat de zeldzame persoon die voornamelijk informatie via geuren ontvangt, meestal ook indrukken van smaken ontvangt (en vice versa).


Klik hieronder om naar de volgende les te gaan:
Technieken voor focussen en connectie maken